Ilustrační fotografie od Andrea Piacquadio na Pexels.com

„Aktivní život po 50 nekončí“: Nové možnosti pro osoby 55+ v Olomoucké aglomeraci

V rámci Olomoucké aglomerace vzniká nová příležitost pro osoby starší 55 let, kteří chtějí oživit svou kariéru a osobní rozvoj. Projekt „Aktivní život po 50 nekončí“, s registračním číslem CZ.03.01.01/00/22_032/0001222, cílí na poskytnutí komplexní podpory těm, kteří jsou odhodláni rozšířit svůj horizont a zlepšit své pracovní vyhlídky.

zobrazit více

Zdraví na prvním místě!

Vnímáte to stejně? Pak Vás rádi uvidíme v krásných prostorech Divadelní restaurace, která je součástí Národního domu. Tam se totiž ve dnech 13. a 14. května 2024 uskuteční JARNÍ DNY ZDRAVÍ. Tuto oblíbenou akci obnovuje statutární město Prostějov ve spojení se Zdravým městem Prostějov, nemocnicí AGEL Prostějov a spoustou dalších, kteří se s námi do akce zapojili.

zobrazit více

Svědomí ho dohnalo

Včera ve večerních hodinách prováděli dopravní policisté hlídkovou činnost v Prostějově a chtěli zkontrolovat řidiče vozidla BMW, které jelo směrem na ulici Českobratrská. Hlídka se vydala za vozidlem se zapnutým majákem a zapnutým nápisem „Stop, policie“.

zobrazit více

Před sto padesáti lety se narodil prostějovský kněz a církevní historik František Starý

František Starý se narodil 22. dubna 1874 v Kosteleckých Horkách u Rychnova nad Kněžnou. Gymnázium studoval ve Vysokém Mýtě a teologii v Hradci Králové, kde byl v roce 1897 vysvěcen na kněze. Potom působil jako kaplan v Podkrkonoší a u Litomyšle.

zobrazit více