Foto STAN

Prostějov, 25. června 2024 – Hana Naiclerová, poslankyně Parlamentu České republiky, podnikatelka a ekonomka, dnes oficiálně oznámila svou kandidaturu do Senátu za hnutí STAN (Starostové a nezávislí). Naiclerová, která pochází z Prostějova, je odhodlána prosazovat transparentní a spravedlivou politiku.

Rozhodla jsem se kandidovat do Senátu, protože chci bojovat proti korupci a hájit zájmy občanů. Jako matka tří dětí mi záleží na tom, v jakém světě budou žít,“ uvedla Naiclerová.

Naiclerová má více než 30 let zkušeností v oblasti financí, daní a účetnictví. Sedm let působila jako zastupitelka Statutárního města Prostějova. Za svou práci v zastupitelstvu byla oceněna Cenou za odvahu Nadačního fondu proti korupci. V roce 2021 byla zvolena poslankyní a aktivně se podílela na tvorbě konsolidačního balíčku a protikorupčních zákonů. Jako místopředsedkyně kontrolního výboru se zaměřila na správné nakládání s veřejným majetkem, věnovala se podezřelému prodeji zámku Štiřín. Do vyššího povědomí vstoupila v souvislosti se zákonem o ochraně oznamovatelů, kdy usilovala o co nejširší ochranu lidí, kteří se nebáli upozornit na korupci či jiné protiprávní jednání, a její snaha tak přispěla k výsledné, kompromisní podobě zákona.

Jako poslankyně se věnovala také práci v regionu. Systematicky upozorňovala na problémy v Prostějově, bojovala proti umožnění zastavění pole u biokoridoru Hloučela v rámci změny územního plánu, podporuje občanské iniciativy, naposledy třeba proti výstavbě garáží ve vnitrobloku na Tylově ulici.

Naiclerová má silný vztah k Prostějovu, svému domovskému městu. „Prostějov je moje domovské město a mám k němu velmi silný vztah. Ráda bych v Senátu reprezentovala náš region, nejen město Prostějov, ale i všechny obce našeho okresu a senátního obvodu. Nechci kumulovat funkci senátorky s nějakou jinou funkcí a sedět současně někde na radnici, chci být senátorkou naplno,“ uvedla Naiclerová, v narážce na ostatní kandidáty a kumulaci funkcí některých regionálních politiků.

V Senátu chce pokračovat ve své práci na transparentním hospodaření s veřejnými prostředky, zjednodušení daňového systému a efektivním využívání státních financí. Zaměřit se chce také na ochranu zvířat a regulaci pyrotechniky.

Naiclerová kandiduje za hnutí Starostové a nezávislí, ale jedná i o podpoře s dalšími stranami a zástupci občanské společnosti. „Nejdu do toho sama, chci spolupracovat s každým s kým sdílím stejné hodnoty – kdo chce funkční stát bez korupce, dobré veřejné služby a zdravé životní prostředí,“ uzavírá Naiclerová.