Sportovní veletrh plný zážitků, soutěží, workshopů a dobrých rad – Moravia Sport Expo se na Výstavišti Flora Olomouc koná 14. a 15. června. Návštěvníkům se budou zdarma věnovat profesionálové z třiceti sportovních klubů i velkých firem zaměřených na sportovní potřeby. Vstup zdarma, občerstvení zajištěno.

Návštěvníci tak na jednom místě poznají trenéry z desítek klubů, budou s nimi moci vybrat nejvhodnější sport pro sebe či své dítě anebo to nejlepší sportovní vybavení.

Pro děti bude navíc připravena soutěž – sportovní stezka. Vyhrát mohou vstupenky do olomoucké zoo, akvaparku, Pevnosti poznání či do sbírkových skleníků ve Smetanových sadech. Stanoviště se soutěžními úkoly děti najdou u jednotlivých sportovních klubů podle kartičky, kterou dostanou ve foyer pavilonu A ve stánku Statutárního města Olomouce, které celou akci finančně zastřešuje.

Nejmladší návštěvníci letošního 9. ročníku veletrhu sportovních potřeb a vybavení Moravia Sport Expo se vedle soutěže mohou těšit i na taneční workshopy s profesionálními lektory z Tanečního klubu Olymp Olomouc, dále na venkovní U rampu či na stanoviště oblíbené pohybové přípravky Svišti v pohybu,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Vedle desítek trenérů dorazí na olomoucké výstaviště i profesionální sportovci, na programu Moravia Sport Expo jsou autogramiády a rozhovory s fotbalisty Sigmy Olomouc a hokejisty z HC Olomouc. Svá čísla a startovní balíčky si tu budou vyzvedávat účastníciletošního Mattoni 1/2Maratonu Olomouc. Připraven je bohatý doprovodný program.

Dohromady na Moravia Sport Expo dorazí zástupci třiceti sportovních klubů a oddílů. Mimo jiné půjde (kromě již zmíněných oddílů) o Wrestling Club Olomouc, Atletický klub Olomouc, DHK Zora Olomouc, Vem Camará Capoeira – Olomouc, Judo do škol, Sportovní klub moderní gymnastiky Olomouc, Slackline Olomouc anebo Veslařský klub Olomouc, Klub stolního tenisu Olomouc či Balet Art Studio. 

Kompletní a aktuální seznam je uveden na webu Výstaviště Flora Olomouc v sekci věnované Moravia Sport Expo 2024.

Všechny kluby se budou návštěvníkům olomouckého výstaviště budou prezentovat jak v největším pavilonu A, tak i v jeho okolí. Své místo na tu budou mít také velké sportovní firmy, jako je například Decathlon, Garmin, Salming anebo KILPI.

Moravia Sport Expo 2024 se koná v pátek 14. června od 9 do 19 hodin a v sobotu 15. června od 9 do 17 hodin v pavilonu A a v jeho okolí na Výstavišti Flora Olomouc.