Ilustrační fotografie od Daniel Frank na Pexels.com

Na nádvoří zámku budete moci nakouknout do studny

Rada města schválila na svém zasedání rozpočtové opatření ve výši 320 tisíc korun na instalaci pošlapového skla nad studnou na nádvoří zámku.

zobrazit více

Příprava jízdních řádů železniční osobní dopravy na období 2024/25

Provozovatel dráhy, Správa železnic, s. o., zveřejnila návrh jízdního řádu veřejné drážní osobní dopravy pro období platnosti 2024/2025 platného od 15. 12. 2024, který byl zveřejněn také na stránkách www.idsok.cz v sekci Jízdní řády, umístěné v horní liště, v podsekci „Návrhy a připomínkování jízdních řádů“.

zobrazit více

Částečná uzavírka v obci Hamry

Informujeme o částečné uzavírce silnice III/37744 v obci Hamry v termínu  od 15. 6. 2024 do 27. 7. 2024.

zobrazit více

Před sto padesáti lety se narodil dirigent a hudební skladatel František Neumann

V neděli 16. června uplyne sto padesát let od narození hudebního skladatele a dirigenta Františka Neumanna. Tento znamenitý mistr taktovky, interpret a propagátor Janáčkova díla byl spjatý s Prostějovem, ve kterém prožil svoje dětství a mládí. Dům U Zlaté studny, Národní dům, archivy pěveckých spolků Orlice a Vlastimily a rodinná hrobka Neumannových – to vše nám připomíná tohoto hudebníka.

zobrazit více

Upozornění na uzavírku

Informujeme o nadcházející uzavírce prostoru před radnicí na náměstí T. G. Masaryka z důvodu konání akce „Mezinárodní přátelské utkání v boxu“.

zobrazit více

Vyhlášení výsledků výtvarné soutěže

Dne 6. března 2024 proběhla v sídle územního sdružení na Daliborce 3 výstavka soutěžních prací dětí a mládeže z okresního kola výtvarné soutěže na téma „KVETOUCÍ ZAHRADA“

zobrazit více