Foto Olomoucký kraj

Řidiči i chodci v Nasobůrkách u Litovle mají k dispozici nově opravenou silnici, a kromě ní také chodníky, zeleň a další příslušenství. Zástupci Olomouckého kraje a Litovle předali cestu do užívání ve čtvrtek 6. června.

Sice jde o silnici třetí třídy, pro místní obyvatele je ale její význam obrovský. Nová cesta, a třeba i chodníky totiž vedou například ke zdejší základní škole,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Rekonstrukční práce se týkaly například i výměny žulových kostek za kvalitnější a na provoz také tišší asfalt. Celková délka opravované komunikace je přes osm set metrů. A pokud jde o náklady, podělila se o ně krajská správa silnic (SSOK) s litovelskou radnicí – ta do rekonstrukce investovala zhruba 20 miliónů korun, SSOK pak 14 miliónů.

Pro Olomoucký kraj je důležité vylepšovat stav všech silnic, tedy nejen vytížených dopravních tepen a uzlů, ale i těch, které jsou sice menší, avšak pro místní občany stejně nepostradatelné,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.